Installera kameraövervakning

Installera kameraövervakning

Bevakningskameror är ett mycket bra hjälpmedel för dig som är säkerhetsansvarig på en arbetsplats eller vill bevaka din privata mark. Det är ett effektivt skydd mot obehöriga personer. Men det finns många saker som du måste tänka på. Eftersom kameraövervakning bara får ske enligt strikta regler så måste du först kontrollera vilka bestämmelser som gäller.

Kameror på arbetsplatsen

Som arbetsgivare kan du ansöka om att installera bevakningskameror i företagets lokaler. Men detta är endast tillåtet om risken för inbrott och stölder är allvarlig. Dessutom får din personal inte känna sig kränkt av kamerorna. De anställdas personliga integritet är av stor vikt.

Välj rätt företag

När du fått de tillstånd som krävs och personalen blivit informerad så ska du tänka efter ordentligt innan du bestämmer dig för vilket företag som ska installera utrustningen. Välj en firma som du har förtroende för och som du vet har bra säkerhetsutrustning att erbjuda. Ta gärna kontakt med deras tidigare kunder och fråga efter deras erfarenheter.

När du installerar övervakningskameror i dina privata lokaler som källare och vindsförråd så gäller liknande regler. Kamerorna får inte verka kränkande. Detta är speciellt viktigt med kameror vid dörrar och grindar. Människor som passerar utanför tomtgränsen får inte synas i bild utan att vara informerade. Då kan du bli polisanmäld.