Att tänka ett steg längre – skriv ditt testamente idag

Att tänka ett steg längre – skriv ditt testamente idag

”Jag har ju så lite” tänker många. Men de tänker på sitt bankkonto. Men sker ett dödsfall är det många saker som ska göras. Finns egna barn? Finns din partners barn från tidigare förhållande?

Ska vissa saker vara enskilda eller sparas tills båda är borta? Många blir chockade när de ser hur vissa kräver ut sin arvslott och huset måste säljas trots att du bor i det. Med en laglott kan det undvikas.

Testamente

Att tänka efter före är bra. Att skriva ditt testamente är att underlätta sorgearbetet för de som blir kvar. Det finns vissa regler avsedda för hur du får testamentera. Det är även skillnad på laglott och arvslott som kan vara viktig att skilja på. Eftersom det finns både regler och en del att tänka på är det bra att få hjälp. De flesta juristfirmor har kunskap och här kan du få hjälp. Det finns även mallar att använda så det viktigaste är att veta vad du vill. En jurist kan få det korrekt skrivet, ta hjälp.

Kan jag ändra mig?

Javisst kan du det. Finns det flera så är det senaste testamentet det som är giltigt. Skriv ett idag om något händer imorgon. Om fem år kan du skriva ett nytt för det som gäller då.